Forbrugslån

Del

Vil du gerne tage et forbrugslån? Så er du kommet til det rette sted. Her på siden hjælper vi dig med at finde den rigtige långivere, og forhåbentlig kan vi også finde den rigtige for dig.

Først og fremmest vil vi tage et kig på, hvad et forbrugslån egentlig er for noget.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån, eller privatlån som det også kaldes, er et lån uden sikkerhed. Det betyder, at du som låntager ikke behøver lægge nogen form for pant, som kunne være en bil eller en bolig, når du vil låne penge.

Et forbrugslån og et kviklån er faktisk samme type lån, eftersom de ikke kræver nogen sikkerhed. de begge er rettet mod privatpersoner og bruges til forbrug.

Det er altså udenfor långiverens interesse, hvad du vil bruge pengene på, så længe du kan betale de lånte penge tilbage igen.

Hvis du tager et forbrugslån, kan du normalt låne mellem 10.000-400.000 kroner med en løbetid mellem 1-12 år. Med andre ord, kan du låne relativt store beløber i en længere tid.

Hvad renten angår, så sættes renten individuelt efter långiveren har udarbejdet en kreditvurdering af låntageren. Det er altså låntagerens økonomiske forudsætninger, der er med til at afgøre lånets pris.

Forbrugslånets rente

Et forbrugslåns rente kan som sagt være forskellig fra lån til lån. For at få en lavere rente, skal du i korte træk være en god betaler. Jo større sandsynlighed der er for, at du kan betale pengene tilbage, jo billigere bliver dit lån:

  • For at få en lavere rente, skal din økonomi være stabil og du skal have en fast indkomst. Du bør ikke have nogen betalingsanmærkninger eller gæld, og din tidligere kredithistorik skal være positiv.
  • Du får en højere rente, hvis du har tidligere eller aktuelle betalingsanmærkninger, hvis du har gæld, samt ingen eller uregelmæssig indkomst. Hos visse långivere kan du stadig låne penge, selvom din økonomiske situation ikke er i top. Men din rente vil alt andet lige være højere.

Grunden til at renten kan gå op og ned på denne måde er, at långiverens risiko ved udlån går op og ned. At låne penge til en kunde med en god økonomi er ingen stor risiko at løbe, mens det modsatte tilfælde er en større risiko.

Det kan du bruge et forbrugslån til

Eftersom forbrugslån er beregnet til forbrug, kan du faktisk bruge dem til lige, hvad du har lyst til. Du skal bare betale lånet tilbage til tiden.

Som vi tidligere nævnte, så er det ligemeget for långiveren, hvad pengene skal bruges til. Der er mange låntagere, der bruger pengene til renovering, elektronik eller rejser.

Et forbrugslån er med andre ord en god mulighed i mange situationer. Husk at det er uforpligtende at sende en låneansøgning om forbrugslån til en långiver. Vi ønsker dig held og lykke med dit lån!