Lån penge

Del

Har du brug for at låne penge? Du har mange muligheder på nettet, når det kommer til at låne penge online. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at give dig et godt overblik over det danske lånemarked.

Lån penge uden sikkerhed

Når du tager et lån online, er der oftest tale om et lån uden sikkerhed. Det betyder, at det er et mere fleksibelt lån, end hvad du normalt kan tage i dit pengeinstitut. Samtidig slipper du for de mange komplicerede processer, du normalt skal igennem for at låne penge.

Lån penge uden sikkerhed ved at sende en låneansøgning til en online långiver. Det går langt hurtigere, end hvis du tager et lån med sikkerhed.

Forskellen på en lån uden sikkerhed og et lån med sikkerhed er egentlig meget simpel. Det er nemlig sikkerheden. Du skal ikke stille sikkerhed i din bil, i dit hus eller andre værdigenstande.

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget du kan låne er forskelligt fra långiver til långiver. Det kommer nemlig an på den individuelle kreditvurdering, som långiverne hver især udarbejder.

Jo bedre en bedømmelse du får, desto mere kan du låne. Samtidig betyder en bedre kreditvurdering også, at dit lån bliver billigere.

Der bedømmes ud fra flere faktorer, heriblandt:

  • Om du har fast arbejde
  • Om du har fast indkomst
  • Om du har betalingsanmærkninger
  • Om du har nuværende, ubetalt gæld
  • Hvor gammel du er

Ofte henter de forskellige långivere information hos kreditoplysningsbureauer, såsom RKI og Debitor Registret. Det er en måde for långiverne at sortere dårlige betalere fra, eftersom de gerne vil være sikre på, at de får deres penge tilbage.

Når alt dette er sagt, så kan du låne beløber lige fra et par hundrede kroner og helt op til 400.000 kroner. De fleste långivere tilbyder lån på 5.000-50.000 kroner, mens der findes långivere, der tilbyder mindre eller mere.

Du kan sammenligne långivere på det danske marked her.

Lån penge – hvordan gør man?

At låne penge er meget simpelt. Det første du skal gøre er at finde den rigtige långiver for dig. Det kan du gøre ved at sammenligne de forskellige långivere på det danske marked.

Når du har gjort det, så vælger du dit ønskede lånebeløb og løbeperiode på långiverens hjemmeside. Derefter udfylder du dine oplysninger og sender din ansøgning.

Nu er det bare at vente på svar fra din ansøgning (typisk 15-60 minutter). Når du forhåbentlig er blevet godkendt til dit lån, så skriver du under med NemID, hvorefter pengene vil blive overført til din NemKonto.

Så let er det at låne penge. Vi anbefaler, at du ansøger hos flere forskellige långivere, eftersom det er uforpligtende at sende en ansøgning.