Lån trods RKI

Del

Et spørgsmål der ofte går igen, når det kommer til at låne penge, er hvorvidt det er muligt at tage et lån trods rki.

Det vil vi kigge nærmere på i denne artikel, men først og fremmest vil vi gennemgå, hvad det egentlig vil sige at være registreret i RKI.

En RKI registrering – en plet på din økonomi

RKI er et register over såkaldte “dårlige betalere”. Hvis du ikke har betalt dine regninger eller dine månedlige ydelser på dit lån, kan du få en betalingsanmærkning. Det kan bl.a. betyde, at du lander i RKI og/eller Debitor Registret. Det er kreditor (dem du skylder penge), der indsender registreringen til RKI.

Du bliver først registreret, når du ikke har formået at betale 3 rykkere. Derefter sendes din sag oftest til inkasso og du får en betalingsanmærkning.

En betalingsanmærkning af denne type er på mange måder en plet på din privatøkonomi.

Kan man tage et lån trods RKI?

Hvis du er registreret i RKI, er det meget svært at tage et lån i Danmark. Det er ikke umuligt, men langt de fleste långivere stiller krav til, at du ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret. Og hvis du bliver bevilget et lån trods RKI, så skal du regne med, at lånet bliver langt dyrere end normalt.

Af den grund er det langt nemmere at tage et lån, når du først er kommet ud af RKI igen. Desuden er det, alt efter din situation, måske heller ikke den bedste idé at låne penge, hvis du har svært ved at betale din gæld af i forvejen.

Når det er sagt, så kan der være flere grunde til, at man havner i RKI, også selvom ens økonomi egentlig er find. Her er vores råd til at komme ud af RKI igen.

Hvordan kommer jeg ud af RKI

Hvis du for nylig har fået din betalingsanmærkning, har du gode muligheder for at komme af med den igen hurtigt. Hvis det er et stykke tid siden du blev registreret, er det også mere end muligt at komme ud. Sådan gør du:

  • Kontakt din kreditor og forsøg at blive enige om en ny betalingsaftale. Så kan du begynde at betale din gæld af månedligt, hvis det er en større gæld. I dette tilfælde er kreditor ikke forpligtet til af slette din registrering, men hvis du beder om det, bliver det måske gjort.
  • Betal din gæld af. Hvis du betaler de penge, du skylder, så vil du blive slettet fra RKI. Det sker helt automatisk.
  • Du venter 5 år. Efter 5 år bliver din RKI registrering slettet, også selvom du ikke har betalt din gæld af. Men husk, at du naturligvis stadig skal betale pengene tilbage, du står bare ikke i RKI længere.
  • Klag til Experian. Experian er i dag ansvarlig for RKI, hvorfor det også er dem, du skal klage til. Dette kan ses som den sidste mulighed, hvis du føler i uretfærdigt behandlet. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at din registrering bliver slettet.

Vi ønsker du held og lykke med at komme ud af RKI og få dit RKI lån. Find din långiver her på Lan24.dk