Sms lån

Del

Du har garanteret hørt om begrebet “sms lån” før. Men hvad betyder det egentlig? Kan man så kun låne via sms? Eller hvordan tager man i virkeligheden et sms lån?

Hvis du overvejer at tage et sms lån, så har disse spørgsmål garanteret strejfet dine tanker. Alt dette og mere til vil blive besvaret i denne artikel.

Selskab

Bedømmelse

Fordele

Besøg nu

Hvad er et sms lån?

Et sms lån er kort sagt et lille lån med en kort løbetid. Grunden til det kaldes et sms lån er, at man i begyndelsen kun kunne benytte sig af sin mobiltelefon, når man ville ansøge om et lån.

I dag benytter man sig først og fremmest af sin computer i låneprocessen, men begerebet har hængt ved gennem årenes løb. Andre begreber som anvendes i dag er eksempelvis kviklån og mikrolån.

Et sms lån er, ligesom et forbrugslån, et lån uden sikkerhed, som privatpersoner tager til personligt forbrug. Det betyder, at du kan låne penge til præcis det, som du vil låne penge til.

Desuden kan pengene være på din konto indenfor et kvarter efter din ansøgning er blevet godkendt, og du vil normalt ikke blive spurgt om, hvad pengene skal bruges til.

Som du kan høre, er sms lånet et af de allermest fleksible lån, der findes på det danske marked.

Sms lån – små beløber

Det der først og fremmest kendetegner et sms lån er, at lånebeløb er meget lille. Hvis du vil tage et forbrugslån, plejer du normalt at skulle låne mindst 10.000-20.000 kroner.

Sådan er det ikke med et sms lån, her kan du nemlig låne helt ned til 100 kroner i nogle tilfælde. Det betyder altså, at et sms lån er et perfekt alternativ til dig, der ikke skal bruge mere end et par tusinde kroner inden den næste løn tikker ind på kontoen.

I starten, da sms lånet var et helt nyt begreb, kunne man ikke låne mere end et par tusinde kroner. De seneste år er taget for et sms lån dog blevet en helt del højere, hvilket har resulteret i, at du i dag kan låne helt op imod 15.000 kroner hos visse långivere.

Du skal regne med, at kravene til dig som låntager stiger, efterhånden som beløbet du vil låne bliver højere.

Korte afbetalingstider

Løbetiden på et sms lån er normalt på 30-60 dage, så betalingstiden er altså betydeligt kortere end for et forbrugslån for eksempel. Du kan dog finde långivere, der vil give dig både kortere og længere løbetider.

Grunden til at løbetiden generelt er så kort, er simpelthen lånets størrelse. Hvis man kunne tage et lån på 1.000 kroner og betale tilbage på et års tid, ville det ikke være særligt lønsomt for kunden, både pga. renten og eventuelle månedlige gebyrer.

Det gode ved den korte løbetid er, at du hurtigt kan komme af med din gæld igen.

Hurtig udbetaling

Når du ansøger om et sms lån, får du normalt svar på din ansøgning lige med det samme. Maks indenfor nogle minutter, hvis du ansøger indenfor långiverens åbningstid. Pengene udbetales derefter udmiddelbart efter ansøgningen er godkendt. Hvis du ansøger på en hverdag, plejer du altid at modtage pengene den samme dag, som du bliver godkendt, og hvis ikke, så står de der næste bankdag.

Skulle du og långiveren har den samme bank, så vil pengene blive overført direkte. Det betyder i korte træk, at pengene vil stå på din konto i samme sekund, som långiveren gennemfører udbetalingen. Du kan altså have dit lån bare nogle få minutter efter, at du har sendt din ansøgning. Det gør sms lånet til det hurtigste på markedet.